Entry-header image

Despre Peniunea Casa Albă

Pensiunea Casa Alba este alegerea potrivită pentru vizitatorii care caută o combinație de farmec, pace, liniște și o poziție convenabilă de unde să exploreze împrejurimile.

RIDICAREA CONFORTULUI LA CEL MAI ÎNALT NIVEL

Bine ați venit la Pensiunea Casa Albă

Este o pensiune confortabilă. Personalul nostru oferă un serviciu atent de înaltă calitate și este întotdeauna gata să ofere orice ajutor oaspeților.

Pensiunea Casa Albă oferă tuturor oaspetilor sai, cazare si servicii de calitate la preturi avantajoase, pentru ca asta ne dorim cu totii. Cea mai cunoscuta si renumita pensiune, Casa Alba, va asteapta cu un confort desavarsit.Indiferent de anotimpul ales, pensiunea are farmecul sau aparte, fiind amplasata in Goranu, langa raul Olt, intr-o zona linistita si placuta a orasului Rm Valcea.

Pensiunea Casa Alba vă pune la dispozitie camere cu grupuri sanitare proprii, camere duble cu pat matrimonial si apartamente. Pensiunea dispune de: piscina, sistem Home Cinema, sala multifunctionala, un teren de tenis/fotbal, gratar zidit, gradina cu foisor si complex de joaca pentru copii, parcare, internet wireless.

Vă asteptăm cu drag să beneficiati de tot confortul si căldura pe care pensiunea noastră le oferă! Indiferent de anotimpul ales, pensiunea are farmecul sau aparte, fiind amplasata in Goranu, langa raul Olt, intr-o zona linistita si placuta a orasului Rm Valcea.

DESCOPERĂ CHARMUL

Camere și suite

DESCOPERĂ FARMECUL Mun. Râmnicu Vâlcea

Istoria Mun. Râmnicu Vâlcea

Orașul scăldat de apele bătrânului Alutus este o veche așezare venită din umbra timpului, istoria sa milenară fiind atestată de săpăturile arheologice găsite în cartierele Valea Răii și Stolniceni. Aici romanii au construit cetăți (castre) durabile care prin vestigiile lor atestă continuitatea de veacuri a așezării.

Prima mențiune documentară datează din 20 mai 1388, când Mircea cel Bătrân confirma mănăstirii Cozia stăpânirea la Râmnic a unei mori, dăruită de Dan I, și a unei vii, pe care o făcuse danie jupanul Budu, cu voia lui Radu I. Prima atestare ca oraș este din 4 septembrie 1389, când Mircea cel Bătrân menționa într-un hrisov că se află în „orașul domniei…numit Râmnic”.

Continue reading

Municipiul Râmnicu Vâlcea se află așezat pe partea dreaptă a râului Olt, în partea de nordest a Olteniei. Se găsește la o altitudine de 240-260 m.Poziția sa geografică determină și temperatura care aproape mereu este călduroasă, clima fiind temperat continentală.

Orașul este situat pe celebra paralelă 45 (45º06’N), la jumătatea distanței dintre Ecuator și Polul Nord. Pe aceeași latitudine se mai află, printre altele: Grenoble (Franța), Bordeaux (Franța), Torino (Italia), Golful Veneției (Italia), Belgrad (Serbia), Ploiești (România), Simferopol Peninsula Crimeea, (Ucraina), Krasnodar (Rusia), Marea Aral (Uzbekistan), Provincia Autonomă Xinjiang (China), Mongolia, Insula Hokkaido (Japonia), granița dintre Statul Montana și Statul Wyoming (S.U.A.), Lacul Michigan (S.U.A.), Lacul Huron (Canada), Statul New York (S.U.A.), Statul Quebec (Canada).

La origine, numele Râmnic provine din cuvântul râba din slava veche, care înseamnă „pește”; în limba română, râmnic sau râbnic desemnează un iaz sau un lac amenajat pe un râu pentru creșterea peștelui. Spre a evita posibilele confuzii, cancelaria din Țara Românească folosea numele de Râmnic „de pe Olt” pentru orașul din Oltenia și Râmnicu Sărat pentru cel din Muntenia. Numele actual al orașului Râmnicu Vâlcea a început să fie folosit în epoca modernă.